Er du træt af at se på din varmepumpe? Så gem den væk med en varmepumpeskjuler

Stor varmepumpe
Er du træt af at se på din varmepumpe? Så gem den væk med en varmepumpeskjuler
Henrik Andersen
-
05/09/2022
-

En varmepumpe er ikke ligefrem en genstand, der pynter i hjemmet. Til gengæld kan den forsyne boligen med varme, uden du vælter budgettet – og samtidig gør du noget godt for miljøet. Hvis du ikke ønsker, at den skal ødelægge helhedsindtrykket i din bolig, kan du gemme den væk med en varmepumpeskjuler.

Sådan gemmer du varmepumpen væk

Varmepumpens udedel er ikke ligefrem dét, der hævner æstetikken, når man begiver sig udenfor. Du kan dog nemt ændre dens udseende med en varmepumpeskjuler, et skur eller et halvtag. Den sidstnævnte løsning kræver dig, at du følger en række særlige forholdsregler, hvis varmepumpen skal fungere korrekt.

Varmepumpen producerer varme ved at hente varmegraderne udenfor. Disse bliver efterfølgende transporteret ind i boligen, og det er denne luft, som varmer. Det er derfor afgørende for varmepumpens funktion, at du ikke lukker den inde, når du skjuler den væk. I så fald vil den ikke være i stand til at hente luften udefra.

Den skal altså uhindret kunne suge luft ind, og det gør den via bagsiden. Herudover skal den også være i stand til at blæse luften ud igen, og det gør den via sin front. Hvis varmepumpeskjuleren er lukket af, kan luftstrømmen blive forhindret i at trænge igennem, og dermed vil varmepumpen yde mindre.

Få monteret varmepumpen af en professionel

Det er vigtigt, at du ikke bare giver dig i kast med at opsætte din egen varmepumpe, hvis du ikke ved, hvordan man gør. Det er ikke noget, som kræver den store håndværkersnilde, men alligevel er det vigtigt, at arbejdet udføres korrekt. Der er altså ikke plads til halve løsninger, hvis du skal have noget ud af varmepumpen.

Derfor er det en god idé at hyre en professionel virksomhed til montering af varmepumpe. Her kan du samtidig indhente forskellige priser på montering og installation, så du er sikker på, at du får det bedste tilbud. Du kan finde priser på varmepumper ved at klikke her.

Så meget kan du spare ved at få installeret en varmepumpe

Der findes flere forskellige former for varmepumper, men generelt er der mange penge at spare, når du vælger en varmepumpe frem for en anden form for varmekilde, som er mindre energieffektiv – eksempelvis et olie- eller gasfyr. Ofte vil prisen for varmepumpen være tjent hjem igen efter 5-10 år.

Hvis du på nuværende tidspunkt enten fyrer med olie eller gas, kan du faktisk spare helt op til 60 procent på varmeregningen, hvis du skifter din varmekilde ud med en varmepumpe. Samtidig vil der være tale om en langt mere miljøvenlig varmekilde, hvilket også er værd at have med i det endelige regnskab.

Du bør gå efter en varmepumpe med en høj SCOP-værdi. Det skyldes, at denne værdi fortæller noget om, hvor energieffektiv maskinen er. Hvis du er i tvivl om, hvilken model du skal vælge, er det en god idé at læse op på emnet og kontakte en professionel installatør, som kan hjælpe dig med at vælge den rigtige.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!