En varmepumpe er en investering til vinteren (og pengepungen)

Varmepumpe ved hus
En varmepumpe er en investering til vinteren (og pengepungen)
Henrik Andersen
-
05/10/2022
-

Danmark står midt i en energikrise, hvor flere og flere mennesker ser elregningen stige drastisk. Derfor kan det være en stor fordel at finde billigere opvarmningsmuligheder til vinteren, hvor temperaturen falder.

Her er varmepumpen en både god og populær løsning, som sætter et positivt aftryk på klimaet såvel som som elregningen. Se udvalget af varmepumper her, og læs med i denne artikel, hvis du er interesseret i at lave en god investering til vinteren.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er en teknologi, der udnytter varmen i luften eller jorden til at opvarme boliger. Varmepumpen er drevet af el, men bruger alt i alt kun omkring en tredjedel eller en fjerdedel af det, en almindelig radiator bruger.

Der findes både luft-til-luft varmepumper, som opvarmer luften, og luft-til-vand varmepumpe, som kan opvarme vand.

Det er altså to måder at opvarme huset på, hvor luft-til-luft varmepumpen er den billigste løsning – som dog kun kan erstatte elvarme. Her er luft-til-vand varmepumpen er større investering, som til gengæld kan erstatte et olie- eller gasfyr. 

Fordele ved at investere i en varmepumpe

En varmepumpe er en effektiv og økonomisk måde at opvarme dit hjem på. En af de helt store fordele ved at investere i en varmepumpe er, at du kan spare mange penge på din elregning, da den bruger væsentligt mindre strøm end radiatorer eller olie- eller gasfyr.

En anden fordel ved en varmepumpe er, at den ikke kun kan bruges til opvarmning af boligen eller bygningen – den kan også bruges til nedkøling i sommerperioden. Endelig er det en grønnere løsning, hvilket er en stor fordel for klimaet også.

Vedligeholdelse af varmepumper

En varmepumpe er en stor investering, og derfor er det vigtigt, at man vedligeholder den ordentligt. Dette gør man typisk ved at få den serviceret hvert år, så man sikrer sig, at den kører optimalt. En varmepumpe skal typisk serviceres af en autoriseret tekniker, da der er nogle specifikke ting, som skal kontrolleres.

Det er altså vigtigt at få en ordning, når det kommer til service på varmepumpe, for hvis du passer godt på din varmepumpe og får den serviceret regelmæssigt, så kan du forvente, at den har en levetid på 15-20 år.

Dermed er købet af en varmepumpe en god investering, som vil give meget over en lang periode. Tilmed kan det bestemt også være en fordel at installere, hvis man skal sælge sit hus, da det øger værdien af huset markant.

En varmepumpe er en yderst effektiv måde at opvarme din bolig på, og samtidig er det en investering, der både kan ses på din pengepung og på klimaet.

Læs mere om montering af varmepumper her.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!